НОВИНИ

Гратис без глоба в градския транспорт?

Тази вечер в София над 800 души се возиха без билет в градския транспорт. Това е част от протестна акция, в която се включиха и част от недоволните граждани от поскъпването на билетите. От движението обещаха на всички демонстранти да им осигурят юридическа защита в случай, че бъдат глобени.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
21:24, 23.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Днес протестиращите се събраха на спирката в подлеза на Софийския университет. Там срещу подпис и три имена от движението издаваха документ, който според организаторите замества билета.

Димитър Вичев - председател на движение „Обществен натиск“: "Тези имена ги изпращаме всяка вечер в база данни на Центъра за градска мобилност, където сме казали със специални писма, че имената на хората, които им изпращаме не са гратисчии, а са участници в кампанията, които абсолютно съзнателно не купуват билети и пътуват наказателно."

От движението изнесоха кратка лекция на всички протестиращи за това какви са правата им в градския транспорт. В случай, че някой от демонстрантите бъде глобен, той ще получи безплатна юридическа помощ от движението.

Димитър Вичев - председател на движение „Обществен натиск“: "Изпращат акта и ние пускаме в административния съд, където той пада."

Междувременно финансовият отчет на Центъра за градска мобилност показа, че от началото на месеца са наложени глоби за над 300 000 лева на нередовни пътници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американски съд: Песента на Лед Цепелин Stairway to Heaven не е плагиат
Американски съд: Песента на Лед Цепелин "Stairway to Heaven" не е плагиат
Министър Петкова разговаря с руския си колега Александър Новак
Министър Петкова разговаря с руския си колега Александър Новак