НОВИНИ

Учениците в грипна ваканция до края на седмицата

Зимната ваканция на учениците беше удължена до края на седмицата със заповед на вицепремиера и министър на образованието в оставка Меглена Кунева. Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и прогнозите на синоптиците за сериозни снеговалежи и минусови температури. Учениците трябва да се върнат в класните стаи в понеделник - 9 януари. Пропуснатият учебен материал ще се наваксва чрез преструктуриране на учебното съдържание. За детските градини решението за спиране на работа се взима от кметовете на общините.

Мария Чернева
от Мария Чернева Здравка Русева
19:47, 04.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Меглена Кунева, министър на образованието и науката в оставка: "Ваканцията е с моя заповед. Аз се вслушах в аргументите на Министерството на здравеопазването. Във всяко действие, което съм предприемала през тези месеци, съм се ръководила от един принцип - никакъв риск за децата. Има риск, защото и температурите са ниски, и има на много места грипна епидемия, и сме зима и имунните сили на децата са по-ниски, и затова струва ми се не бива да се предприема никакъв риск за тях."

Към обявените грипни епидемии вчера в Монтана, Русе, Перник, Хасково, Пловдив, Габрово и Стара загора, в предепидимична ситуация с бързо нарастване на заболеваемостта са Разград и Пазарджик.

Утре грипна епидемия ще обявят Кюстендил и София-област, в петък и Благоевград. Това означава, че се спират детските и женските консултации, свижданията и плановите операции.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​София ще се развива като по-зелен и екологично чист град през 2017 г.
​София ще се развива като по-зелен и екологично чист град през 2017 г.
Сняг, вятър и сибирски студ очакват в Източна България
Сняг, вятър и сибирски студ очакват в Източна България