НОВИНИ

Гръцките фермери: Възможно е пунктовете да останат затворени дори до Великден

Продължава двойната блокада на Българо-гръцката граница. Единственият вариант за българските шофьори да се приберат е като минат през Македония. Българските превозвачи са категорични, че докато гърците не премахнат блокадата, те няма да отстъпят. Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че е солидарен с протеста на превозвачите.

bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 18.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

След нарушената договорка за осигуряване на коридор през гръцката граница българските шофьори вече не вярват на обещанията на гръцките фермери. Затова са категорични, че няма да позволят отварянето на границата, докато гръцките фермери не вдигнат изцяло блокадата. Според фермерите е възможно пунктовете да останат затворени дори до Великден. Посъветваха българските граждани да не пътуват за Гърция по суша.

Веселин Дангов - български превозвач: Ще издържим колкото е нужно, за да разберат, че има и отсреща хора, които ги търпяха повече от месец. Отстояваме докрай нашите искания.

Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че е солидарен с исканията на нашите шофьори. Все още нямаме отговор от Европейската комисия по въпроса за свободно преминаване, но според него европейските власти скоро ще бъдат принудени да отговорят заради многото чужди ТИР-ове, блокирани между България и Гърция.

Ивайло Московски - министър на транспорта: Това е безобразие. След като искат да е така, тогава няма да има граници, който иска да ходи в Гърция на туризъм да си измисля друго маршрути... Тези три пункта са затворени. Загубите са огромни. Преките загуби са от порядъка на 300 - 400 000 евро на ден. Косвените загуби са огромни и за икономиката. Щетите са огромни.

Вчера министър Московски се срещна с представители на гръцките власти и протестиращите фермери, но разговорите не приключиха успешно. Преговорите за вдигането на блокадата продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да те оставят да умреш от глад на 2 г.
Да те оставят да умреш от глад на 2 г.
Цветан Цветанов: Правителството е стабилно
Цветан Цветанов: Правителството е стабилно