НОВИНИ

Варненци пак протестират срещу строежи в Морската градина

Протест срещу строителството в Морската градина във Варна събра варненци пред сградата на общината тази вечер. Конкретният повод – нов строеж в парка, които се издига, въпреки многократните забрани за строителство.

bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 17.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Около 50 души се събраха пред сградата на Община Варна по призива на екоорганизацията "Варна диша", убедени, че отново сме свидетели на корупционна схема за застрояването на Морската градина. Конкретният строеж, който предизвика недоволството, е от 2011 година. Няколко пъти е спиран, а в хода на скандала стана ясно, че площта на разрешеното строителство мистериозно е нараснала повече от два пъти.

"Миналата година по това време същият строеж беше спрян от Общината, явно намериха нови начини да продължат", коментира инж. Кадрия Мехмед.

По-рано през деня кметът Иван Портних заяви, че строежът е замразен, но администрацията не може да направи нищо повече, тъй като по документите му изглеждат изрядни.

Практиката от предишни случаи на строителство в Морската градина обаче показва, че подобни проверки продължават по няколко години – време, през което строителството приключва, а готовата сграда се препродава по няколко пъти на подставени лица и фирми. Така в края на веригата стои купувач, от когото не може да бъде търсена никаква отговорност.

Екозащитниците са решени да протестират докато видят съборени незаконни сгради. А междувременно пред Общината отново започна да се трупа малка купчинка камъни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
скритото минало  !!!
скритото минало !!!
На 6 месеца да се представя отчет за свършеното по плана за борба с корупцията
На 6 месеца да се представя отчет за свършеното по плана за борба с корупцията