НОВИНИ

Блокадата на ГКПП "Капитан Петко Войвода" край Свиленград

Около 20 български превозвaчи блокираха тази сутрин граничния пункт "Капитан Петко Войвода" край Свиленград. Входът към Гърция беше затворен от два камиона, които спряха достъпа на всички превозни средства. Превозвaчите сa кaтегорични, че блокaдaтa ще продължи, докaто не бъде вдигнaтa тaзи от гръцкa стрaнa.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
19:37, 17.02.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В капана на блокадата на граничния пункт се озоваха десетки шофьори. Въпреки това те са солидарни с протеста и смятат, че това е единственият начин за реакция срещу гръцките земеделци.

Николай Стефанов, шофьор: 21 часа изкарахме на Кулата, цяла нощ съм карал, дойдох тук, и тука блокада. И става много неприятна работа. Аз съм напълно солидарен с тях, защото го изпитах повече от 20 дена става, караме постоянно за Гърция, това е само мъки, и разходи...

- Аз ги оправдавам, не може така всеки да прави каквото си иска и едните да плащат и другите.

Българските превозвачи са категорични, че няма да отстъпят, докато гръцките фермери окончателно не прекратят стачката. Загубите за транспортните фирми се изчисляват вече на милиони евро и продължават да се трупат.

Иван Запрянов, Съюз на международните превозвачи: Снощи в края на работния ден, гръцките фермери са заявили, че затварят за 72 часа. Правят пълна блокада на границата. Нашите действия са продиктувани точно от това. Сега е моментът да се извиним на нашите сънародници за създадения дискомфорт, но това го правим, за да помогнем да се реши проблема с гръцките блокади.

Превозвачите се надяват политиците да се намесят за решаването на проблема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева потвърди: Европейски експерти ще наблюдават прокуратурата
Захариева потвърди: Европейски експерти ще наблюдават прокуратурата
Валери Жаблянов: Убеждават ни, че има здравна реформа...
Валери Жаблянов: Убеждават ни, че има здравна реформа...