НОВИНИ

Простихме се с Туньо

Хиляди почитатели, приятели, колеги и фенове на голямата футболна легенда Трифон Иванов се събраха днес в двореца на културата и спорта във Велико Търново, за да почетат и изпратят любимата си звезда в последния му земен път.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
18:17, 17.02.2016
Чете се за: 01:26 мин.
У нас

Туньо, както го наричаха всички обедини хората със спомените за гениалния си талант, доброто си сърце и чувството за хумор. В памет на Трифон Иванов ФК "Етър" в старата столица учреди турнир и награда за млад футболист на негово име. Днес стана ясно и че търновският отбор изважда фланелка с номер три от отбора и тя ще остане завинаги негова.

Трифон Иванов е удостоен посмъртно с най-високото спортно отличие "Венец на победителя". Съболезнователни адреси изпратиха президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.

Цанко Цветанов: Добър човек, добър приятел! Колкото време съм бил в националния отбор, толкова време сме били в една стая... тежко ми е на този ден. Трифон беше много готин, мъж, приятел, съжалявам, че го няма...

Георги Василев - Гочето: На терена умираше, първите му години... аз от дете го знам него... едно поколение, което не признаваше неуспеха, не играеха на парче, не играеха днеска ще бием, утре ще паднем, амбицията беше винаги да победят и затова станаха големи футболисти. Той затова стигна върха!

Красимир Балъков: Много неща можеше да остави на младите, той е пример за професионализъм, пример за човечност!

Бончо Генчев: Този голям българин, скъпи Туци, скъпи приятелю, ще останеш за нас в нашите сърца като човека, който даваше вяра дух сила увереност в победата. Дълбок поклон пред теб колега, спортист, българин, Туци...

Още спомени за Трифон:

- Трифон е истински българин...той направи така, че целия народ да го обича

- Искрен, човечен, добродушен, готов да помогне на всеки...

- Той е един на милион, той е невероятен, искам да го достигна... той може да бъде пример не само за футболистите, но и за хората, той е страхотен човек, направил е много за България!"

;

Валентин Михов и футболният съдия Любе Спасов си спомниха за Трифон Иванов в студиото на "Още от деня".

„Само когато някой почине, ние се сещаме за него“, заяви Валентин Михов. Според него ние не сме обединен народ, ние сме всеки срещу всеки и мъката ни обединява за кратко и след това сме си същите.

„Един от хората, който помагаше много на Трифон Иванов, е Валентин Михов“, каза международният футболен арбитър Любе Спасов. „Аз видях преди 22 години едни герои, едни лъвове, които представиха България по най-достойния начин и ние бяхме горди. Днес видях сълзи в техните очи, видях една мъка“, разказа Спасов.


Още видео, снимки и информация вижте тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маймунката Алф проходи
Маймунката Алф проходи
Спряна е обществена поръчка за горски пътища
Спряна е обществена поръчка за горски пътища