НОВИНИ

Гъвкав график на детските градини в Добрич

Децата на Добрич вече могат да посещават забавачките и само за няколко часа. След промяна в Закона за предучилищното образование, от началото на тази година детските заведения приемат малчугани и за два или три часа. Засега обаче интерес от страна на родителите няма.

bnt avatar logo
от БНТ
07:14, 16.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Услугата се предлага във всяка детска градина в града, но има условие.

Дора Минчева - главен експерт по предучилищно образавание: „Не могат да бъдат повече от две деца в група. Като престоят на децата в детските градини е само преди обяд. Т.е. обхваща се времето когато децата се обучават в детската градина“.

Според директорката на една от детските градини в града, почасовото посещение няма да наруши реда в забавачката.

Валентина Господинова - директор на 20 ЦДГ: "Смятам, че няма да притесняват заниманията на останалите деца, защото той процесът ще върви успоредно с другите“.

Родителите са информирани за новата възможност, но засега интерес няма.

Валентина Господинова - директор на 20 ЦДГ: „Целодневното образование на децата от предучилищна възраст е за предпочитане и към подобен род образователни дейности биха се ориентирали семейства, които имат определени обучителни трудности или някаква друг тип проблеми, поради което да не преседява по цял ден в детска градина“.

За децата, които ще посещават забавачката за няколко часа, не е предвиден обяд, а само закуска - плод или мляко. Таксата за малчуганите от две до четири години е два лева и седемдесет стотинки на ден, а за тези в предучилищните групи - безплатно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадалите във верижна катастрофа българи остават под лекарско наблюдение
Пострадалите във верижна катастрофа българи остават под лекарско наблюдение
Спъват винопроизводителите да разширяват производството си
Спъват винопроизводителите да разширяват производството си