НОВИНИ

Премиерът Герджиков откри Международната туристическа борса

2016-та беше ползотворна за българския туризъм. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков нa откриването на 34-ата Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО в Интер Експо център - София. Тя е под патронажа на Министерството на туризма.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
21:54, 15.02.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Дървогравюрата става най-добре върху липа или череша. За забравените еленски занаяти ни разказва учителят Милчо Бонев.

Милчо Бонев - учител по изобразително изкуство: По тъмните видове като дъб, бук не стават и орех, на тях по-трудно се работи, освен това липата е по-мека и дава по-добър контраст на рисунъка, който се прави.

Над 40 български общини и 350 туристически компании представят най-доброто и интересното в своя регион. Традиционни занаяти, храни и забележителности, които си струва да видите и опитате.

- Това е еленски бут, кашкавал, сирене...

От Мария може да научите как се прави калоферска дантела, а Силвия ще ви върне в края на 19-ти век, когато Мито Орозов от Враца за малко не подписва договор със самия Хенри Форд. Фабриката му за файтони е правила возила точно като това.

Силвия Гарванска - Етнографски възрожденски комплекс - Враца: Поради избухналия пожар във фабриката, в който нашият индустриалец загива сътрудничеството не успява да се осъществи.

Непознати и необикновени истории очакват българските туристи в цялата страна.

Люба Пъчева - представител на туристическа агенция: Гледам, че напоследък се заражда интерес и гледам, че и колегите също предлагат, ние изключително и само в България и наоколо.

Осем милиона чужди туристи са посетили страната ни само през миналата година.

Огнян Герджиков - служебен министър-председател: Те са донесли около 6 милиарда приход. Това са наистина великолепни резултати.

Туристическата борса е отворена до 17 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Григор Димитров с 15-та победа от началото на тенис сезона
​Григор Димитров с 15-та победа от началото на тенис сезона
Тежка катастрофа между бус и малък автобус край Дебелец
Тежка катастрофа между бус и малък автобус край Дебелец