НОВИНИ

Пореден сблъсък между ГЕРБ и БСП заради споразумението СЕТА

Споразумението СЕТА предизвика поредния сблъсък между ГЕРБ и БСП. Социалистите нарекоха - българските евродепутати, които са споразумението с Канада, национални предатели. От ГЕРБ изтъкнаха предимствата на СЕТА, припомниха че правителството на Бойко Борисов договори в замяна отпадане на канадските визи за българите.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:38, 15.02.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Много български организации, сдружения и професионални съюзи са против СЕТА, обяви Корнелия Нинова и попита българските евродепутати, подкрепили споразумението, кой ги е упълномощил да го правят .

Корнелия Нинова- председател на БСП
Искаме поименно списъка на българските предатели, подкрепили това споразумение.Питаме ги от чие име гласуваха"за".
Тома Биков, ГЕРБ
Аз съм възмутен, когато БСП употребява думата национално предателство. Това е дума,която те не бива да употребяват,защото тази партия от самото си създаване от края на 19 век, винаги е вършила национално предателство.

Известно объркване създаде гласуването на Сергей Станишев. От ГЕРБ представиха разпечатка, която показва, че лидерът на ПЕС е подкрепил споразумението и видяха противоречие между Станишев и Нинова. Оказа се обаче, че Станишев е гласувал погрешка "за", и веднага е поискал тя да бъде поправена. А по-късно във Файсбук той показа коригирания резултат. А за самото споразумение СЕТА -според социалистите то крие много опасности за икономиката ни. Противоположна е позицията на ГЕРБ- те виждат в споразумението редица предимства.

Корнелия Нинова- председател на БСП
Това споразумение отваря широко, без никакви пречки и забрани, вноса на ГМО в България, което означава отрови за здравето и удар по българската икономика, тъй като те са и по-евтини. Твърдим го, защото в споразумението липсва текст, че безопасността на един продукт преди да бъде пуснат на българския пазар, ще бъде тествана.
Георг Георгиев, ГЕРБ
Това не е вярно. първо, СЕТА по никакъв начин не отменя директивите и споразуменията,които действат на ниво ЕС. Второ, СЕТА залага два много важни компонента - единият е елиминиране на 98% и над 98% от таксите и тарифите,които са за двустранната икономика. Второ, въвежда строга регламентация и защита на интелектуалната собственост.

Социалистите се заканиха, че ако имат мнозинство в следващия парламент ще блокират ратификацията на документа. От ГЕРБ обявиха, че отново ще го подкрепят .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волтова дъга уби млад мъж на жп гарата в Долна махала
Волтова дъга уби млад мъж на жп гарата в Долна махала
БНТ ще излъчи мача между Лудогорец и Копенхаген утре вечер от 20:00 ч.
БНТ ще излъчи мача между Лудогорец и Копенхаген утре вечер от 20:00 ч.