НОВИНИ

Заловиха 35-годишна жена от Добрич, откраднала кутия с дарения

Видео, разпространено в интернет, доведе до ареста на 35-годишна жена. Записът от аптека в Добрич показва кражба на кутия за дарения. Парите, около 300 лева, били предназначени за лечението на малката Алекс от Варна. По думи на семейството това е трета кутия, открадната за един месец.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
20:27, 15.02.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Това е аптеката, от която е открадната кутията с дарения за болното дете. Парите се събирали за лечението на малката Алекс от Варна, която се нуждае от операция.

Мирослава Люцканова - управител на аптеката: Много добре обмислено, в смисъл изпраща колежката за чай, който стои в другата част на аптеката и през това време тя прибира кутията.

Кражбата е станала на 6 февруари в сутрешните часове, около осем и половина. А извършителката и друг път е посещавала аптеката.

Мирослава Люцканова - управител на аптеката: Никога не съм допускала, че такова нещо може да изчезне. Да изчезне стока ок, но да изчезне дарителска кутия на дете, това е неморално.
Венета Кръстянин - майка на Алекс: Да откраднеш от дете, да откраднеш пари, които са дарени от хората, които последния си залък може би са сложили в кутията. А ти с чисто сърце така да ги откраднеш, дори на камерата се вижда, че с усмивка, излиза от там, от аптеката, където е записа излиза с усмивка. За мен това е не знам как да го нарека, в смисъл лош човек, много лош човек, няма никаква съвест.

Полицията е задържала предполагаемия извършител на кражбата. По предварителна информация това е 35-годишна жена от Добрич, за която има данни, че е съпричастна към кражбата на пет дарителски кутии от различни обекти. Не е криминално проявена, но по непотвърдена информация е наркозависима. За лечението на малката Алекс са необходими 250 000 долара, а досега са събрани 290 000 лева. Въпреки кражбата, майката на малката Алекс е убедена, че парите ще бъдат събрани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Послепис“ за една трудна за осмисляне епоха
„Послепис“ за една трудна за осмисляне епоха
Събориха емблематична къща от 19-и век в центъра на София
Събориха емблематична къща от 19-и век в центъра на София