НОВИНИ

И Варна се включва в нощта на театрите

И тази година Варна ще се включи в Европейската нощ на театрите с интересни събития. През целия ден във фоайето на Драматичния театър “Стоян Бъчваров” жителите и гостите на града ще могат да разгледат превъзходните сценични костюми, изработени от Даниела Николчова за пиесата “Криворазбраната цивилизация”. Те ще имат възможност да се снимат и с манекените от студио “Театър”.

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 19.11.2016
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Следобедът предлага дискусия на тема “Достъпът до култура за ученици”, водена от актьора Стоян Радев. Целта ѝ е да предизвика широк обществен дебат за необходимостта от промени в съществуващите наредби и улесняване на достъпът на учениците до спектакли, изложби и концерти. Варненската публика ще може да присъства и на още две интересни събития на Сцена Филиал – спектакълът “Бели нощи” по Достоевски, постановка на Сия Папазова и представянето на новата й книга “Варненският театър – обществен феномен”. Входът е свободен.

Ценителите на театралното изкуство ще могат да видят и авторския спектакъл на Димитър Маринов - “Последен час – Яворов”. Той е базиран на дълго събирани документи и спомени за поета от негови съвременници и приятели. А за най-запалените театрали последната постановка “Брак по принуда” от Молиер започва в 22 часа на Основна сцена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аз съм - Вероника Миланова
"Аз съм" - Вероника Миланова
Моята различна Коледа - историята на Хайгашот Агасян
"Моята различна Коледа" - историята на Хайгашот Агасян