НОВИНИ

Идва циганско лято - температурите ще са над 25 градуса

Въпреки че в неделя се връщаме към зимното часово време, ни очакват необичайно високи температури за този период. В средата на следващата седмица България и Румъния ще бъдат най-топлите места на европейския континент. Условия за пускане на парното се очакват чак след 10 ноември, което се случва за втори път през последните 15 години.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:51, 27.10.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Истинско циганско лято ни очаква през следващите две седмици. Сухо, ясно, а в последния ден на октомври и първия на ноември с истински летни температури, които ще надвишат 25 градуса.

Проф. Георги Рачев, климатолог: Имаме едно прекрасно хубаво време. Слънце, слънце и топлина и това ще продължи до 7-8, да не кажа дори до 10 ноември.

След 10 ноември би могло да има застудяване, което да понижи средно дневните температури под 12 градуса три поредни дни и "Топлофикация" да пусне парното. Но дори тогава топлите дни и слънчевото време няма да ни липсват.

Проф. Георги Рачев, климатолог: Последният месец от есента се очаква да бъде по-топъл с около 1 градус от климатичната норма.

Валежите през месеца също се очаква да бъдат по-малко от обичайното. За разлика от предишни години, през тази големите метеоцентрове от Китай, Русия, Европа и САЩ са единодушни в прогнозата си за предстоящата зима.

Проф. Георги Рачев, климатолог: Около 60% е вероятността зимата в Европа да бъде топла с температури около градус - градус и половина над нормата.

Спори се около валежите, но на Балканите е възможно да се радваме на повече сняг и меко време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майки на деца с увреждания от Гоце Делчев излязоха на протест
Майки на деца с увреждания от Гоце Делчев излязоха на протест
Хиляди граждани поискаха оставката на кмета на Рим
Хиляди граждани поискаха оставката на кмета на Рим