НОВИНИ

Илияна Йотова: Проблемът в Асеновград е проблем на националната сигурност

„Случващото се в Асеновград е много опасно и е проблем на националната сигурност, защото подобни общности има в цялата страна“, заяви в студиото на „Денят започва“ вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя подчерта, че агресията не се проявява само в гетата, а в цялото общество. Тя се обяви за създаване на цялостна политика спрямо гетата.

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 05.07.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Вицепрезидентът Илияна Йотова се обяви за създаването на цялостна политика спрямо гетата, която да обхваща всички институции и клонове на държавата, като трябва да се започне с образованието на децата. Тя одобри идеята на вицепремиера Валери Симеонов за засилено полицейско присъствие, но изрази съмнение, че МВР има възможността и ресурса да я изпълни.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Р България: Хората протестират с основание. Отделянето на компактни общности е опасно, вижте в Западна Европа. В гетата се влиза само по време на избори. Ако не се правят половинчати, а цялостни мерки, положението ще бъде друго. Това не е по силата на нито едно правителство, премиер или президент.

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че не вижда война между институциите в България, защото за война се искат две страни, а Президентството не враждува с никого. Тя каза, че уважава решението на Народното събрание да състави анкетна комисия за придобиването на нов боен самолет, стига в това да не прозира политически реваншизъм.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Р България: Крайно време е някои политици да се разделят с максимата, че „държавата, това съм аз“. Г-н Цветанов не е държавата.

Вицепрезидентът заяви, че служебното правителство е уважило решението на 41-вото Народно събрание да се закупят самолети „Грипен“ от шведската компания „Сааб“. Тя отбеляза, че в стенограмата за решението бюджетът на проекта да се увеличи ще се види интересна промяна на мнението.

Вицепрезидентът и бивш депутат в Европейския парламент Илияна Йотова се обяви за обществено обсъждане на конкретни политики на българското председателство на Съвета на ЕС. За пример тя даде политиката за Западните Балкани.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Р България: Нека говорим конкретно за приоритете си. Какво означава, че приоритет са ни Западните Балкани. Ще предложим ли членството им в ЕС? Нов план Маршал? Регионален съюз?

Тя се обяви против избягването на национални теми като Шенген, които засягат не само България, а и други страни от ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки пострадали при тежка катастрофа на АМ Тракия (СНИМКИ + ВИДЕО)
Десетки пострадали при тежка катастрофа на АМ "Тракия" (СНИМКИ + ВИДЕО)
Крум Зарков, БСП: Имаме парламент, който непрекъснато селектира скандали
Крум Зарков, БСП: Имаме парламент, който непрекъснато селектира скандали