Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Илко Семерджиев: Новият здравен министър ще има летящ старт

Парите за безплатни зъбни протези са осигурени и от следващия месец касата ще може да ги поеме - заяви днес здравният министър.

Мария Чернева
от Мария Чернева
22:59, 27.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Според д-р Илко Семерджиев, обаче, ще се налага известно доплащане, защото здравното осигуряване не обхваща труда на зъботехниците. Министърът направи отчет на дейността си и заяви, че новият здравен министър ще има летящ старт, защото много от нужните нормативи са приети. По повод забавеното лечение на деца в частни болници заради отказ на фонда да заплати медицинските изделия д-р Семерджиев обяви, че не може да се правят изключения. Без търг фондът не може да плаща.

Д-р Илко Семерджиев - министър на здравеопазването: Ние не правим разлика между държавни и частни болници така, както не правим разлика и за финансирането им от НЗОК. Всеки, който желае да работи с фонда, трябва да проведе такава поръчка независимо от това, каква е формата на собственост. Правилата важат за всички законите в България не правят изключения. Фондът, разходва публични средства, държи срещу тези публични средства да стоят проведени конкурси.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Македонски журналист пред БНТ: Македония я чака тежка нощ
Македонски журналист пред БНТ: Македония я чака тежка нощ
Ще има парична корекция заради проблемите около ОП  Наука и образование
Ще има парична корекция заради проблемите около ОП " Наука и образование"