НОВИНИ

Илко Семерджиев: Новият здравен министър ще има летящ старт

Парите за безплатни зъбни протези са осигурени и от следващия месец касата ще може да ги поеме - заяви днес здравният министър.

Мария Чернева
от Мария Чернева
22:59, 27.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Според д-р Илко Семерджиев, обаче, ще се налага известно доплащане, защото здравното осигуряване не обхваща труда на зъботехниците. Министърът направи отчет на дейността си и заяви, че новият здравен министър ще има летящ старт, защото много от нужните нормативи са приети. По повод забавеното лечение на деца в частни болници заради отказ на фонда да заплати медицинските изделия д-р Семерджиев обяви, че не може да се правят изключения. Без търг фондът не може да плаща.

Д-р Илко Семерджиев - министър на здравеопазването: Ние не правим разлика между държавни и частни болници така, както не правим разлика и за финансирането им от НЗОК. Всеки, който желае да работи с фонда, трябва да проведе такава поръчка независимо от това, каква е формата на собственост. Правилата важат за всички законите в България не правят изключения. Фондът, разходва публични средства, държи срещу тези публични средства да стоят проведени конкурси.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонски журналист пред БНТ: Македония я чака тежка нощ
Македонски журналист пред БНТ: Македония я чака тежка нощ
Ще има парична корекция заради проблемите около ОП  Наука и образование
Ще има парична корекция заради проблемите около ОП " Наука и образование"