НОВИНИ

Награда за БНТ за кампанията "Забравената история на Стилияна"

Нашите колеги Надя Обретенова, Благой Цицелков и Силвия Симова получиха награда от Българската асоциация на ПР-агенциите. Отличието е за кампанията "Забравената история на Стилияна", която даде възможност на българските ученици да узнаят кой, кога и как създава знамето на България. Със съвместни усилия на БНТ и Министерството на образованието "Забравената история" на 14-годишната Стилияна Параскевова вече е част програмата на българските училища.

bnt avatar logo
от БНТ
20:39, 27.04.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Липсващ урок в учебниците по история за един от най-важните държавни символи. Кой, кога и как създава българското знаме? Кампанията "Забравената история на Стиляна" ни връща 140 години назад, за да научим с видеоурок за подвига на едно 14-годишно момиче.

Затворена в стая в Браила, Стиляна Параскевова подрежда цветовете на опълченския флаг, който трябва да влезе в боя на Руско-турската освободителна война.

Надя Обретенова, изпълнителен продуцент на "По света и у нас": Когато се потопиш в историята на Стиляна, ти някак си съпреживяваш тази история. Разбираш наистина колко велик народ сме и колко герои имало в нашата страна. Имало, има в момента много вдъхновители, които пишат нашата история.
Благой Цицелков, репортер: Този диск показа, че Обществената медия е не само медиатор в обществото, а че може да променя събития, да покаже на държавата: ето трябва да има видеоуроци, да бъде интерактивно, за да е интересно на младите.
Силвия Симова, ръководител направление "Публични комуникации" в БНТ: За нас е изключително важно, че освен оценката на зрителите тази награда е оценка и на ПР-общността за "Забравената история на Стиляна" - един урок, който БНТ показа и който влезе в българските учебници по история.

Кампанията започна на 3 март 2016 г., а досега бяха открити редица факти, свързани с първия български трибагреник. Инициативата донесе на БНТ и петата поредната награда от Българската асоциация на ПР-агенциите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край село Елешница добиват уран от радиоактивни смоли
Край село Елешница добиват уран от радиоактивни смоли
Протестиращи нахлуха в македонския парламент
Протестиращи нахлуха в македонския парламент