Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Подобрява се състояние на натровените децата от Босилковци

Подобрява се състоянието на децата от русенското село Босилковци, които вчера бяха приети с хранително отравяне в Инфекциозното отделение. Очаква се до утре да излязат микробиологичните анализи за причините за отравянето. Детската градина е затворена и се проверява от служители на Здравната инспекция в Русе.

от Олга Василева
20:10, 27.04.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

7 деца от детската градина в село Босилковци бяха настанени в болница със симптоми на хранително натравяне.

Милко Йорданов -родител на едно от пострадалите деца: "Миналата нощ малката щерка почна оплаквания - разтройство, повръщане. Моето момиченце беше едно от най-потърпевшите, защото беше на система."

Родителите получили информация, че децата са яли фрикасе.

Милко Йорданов -родител на едно от пострадалите деца: "Обаче, леличката, която е била там и им разсипвала храната казала, че месото някакъв червеникав оттенък е имало, може би е било телешко. Всички беди дойдоха от туй, че направиха тая кухня майка. По-рано тук се готвеше на място и децата си бяха добре."

От кухнята-майка пък са категорични, че проблема не е при тях.

Катя Йорданова - главен готвач на кухня - майка: "Храним около 280 деца детски градини, 360 ученика. Аз съм далеч от мисълта, че проблемът е тука. Вие само виждате - готви се на 1 място, а проблема е само в 1 село."

Състоянието на децата е стабилизирано.

Стела Кръстева - връзки с обществеността към Университетската болница в Русе: "Не са приемани нови деца през нощта. Нощта е преминала спокойно, само при едно от децата има леки болки в корема. Положението е овладяно."
Димитър Славов - кмет на град Бяла: "Ние веднага сме взели мерки, вчера сме взели натривки, проби от въпросната детска градина, от кухнята майка и са изпратени в лицензирана лаборатория във Варна. Резултатите ги очакваме утре."

Детската градина остава затворена до изясняване на случая.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие правилника, отпада блиц контрола
Парламентът прие правилника, отпада блиц контрола
Какво съдържа коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти?
Какво съдържа коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти?