НОВИНИ

Индийският външен министър е на посещение в България

Тази вечер в България пристигна министърът на външните работи на Индия Нейно превъзходителство Сушма Сварадж. Работното ѝ няколко часово посещение се превърна в активен дипломатически диалог с българския външен министър Екатерина Захариева.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
22:20, 16.02.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В разговора на четири очи и последвалата пленарна среща на двете делегации беше направен блиц преглед на развитието във всички сфери на традиционно приятелските българо-индийски отношения. Диалогът на ниво министерства на външните работи е изключително активен. Бяха обсъдени и нови бизнес възможности в общи икономически проекти, например в IT сферата и микроелектрониката. Не на последно място се очаква ускореният дипломатически диалог София-Делхи да допринесе за съживяването на разговорите Европейски съюз-Индия за свободна търговия.

Н. Пр. Сушма Сварадж - министър на външните работи на Индия: Имахме много полезна среща и се надявам тя да доведе до сериозни резултати. Обсъдихме конкретни и важни въпроси, по които тепърва ще работим.

От март се очаква в 15 големи индийски града да се издават по-лесно визи за България, за да се стимулира туристическият поток. Преди 15 години Сушма Сварадж като здравен министър води у нас 26-членна парламентарна делегация. Утре сутринта тя ще разпръсне по стар индийски обичай листенца от рози пред паметника на Махатма Ганди в Южния парк, открит само преди пет месеца, лично от индийския президент. След среща с индийската общност у нас дипломат номер едно на Делхи ще отпътува за Испания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабен протест в защита на бившите каталунски лидери
Мащабен протест в защита на бившите каталунски лидери
Отличиха призьорите в конкурса Най-добър бизнес план на НПО
Отличиха призьорите в конкурса "Най-добър бизнес план на НПО"