НОВИНИ

Интензивен трафик в първия от серията почивни дни за Великден

Засилено движение се очаква в цялата страна и днес заради първия от серията почивни дни, когато много хора ще тръгнат на път. Има ли задръствания на магистрала "Хемус" преди тунел "Витиня" и каква е ситуацията на граничен пункт "Кулата" - вижте преките включвания на Николай Минков и Миглена Медарова...

Николай Минков
от Николай Минков Миглена Медарова
12:05, 14.04.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Верижна катастрофа затруднява движението по магистрала "Хемус". Инцидентът е станал в района на тунел "Ечемишка" в платното София - Варна. Опашката от коли е дълга около пет километра.


Автомобилна тапа пък се образува по обяд на главен път Е-79 на изхода на Благоевград в посока Симитли, Банско, Сандански и двата гранични пункта към Гърция. Тапата е традиционна за големите пътувания, тъй като при ж.к. "Струмско" Е-79 от двулентов еднопосочен става двупосочен с по едно платно. Очаква се 280 хиляди души да празнуват извън местоживеенето си. Извън страната се отправят 70 хиляди, 40 хиляди от тях пътуват за Гърция.


От Гранична полиция казаха, че са взели необходимите мерки, за да се избегне забавянето на пътниците. Очаква се новата заповед за стриктен контрол на границите с Европейския съюз да не създаде допълнителни затруднения, тъй като проверките са съгласувани с гръцките власти.

По-бавно обаче става проверката на гражданите от трети страни. Причината е, че паспортите им се проверяват в информационните системи, проверява се и талона на автомобила. На гражданите от Европейският съюз се проверяват личните карти или паспортите. При преценка на контролните органи се извършва физическа проверка и справка в информационните системи.

- Как е трафика? - Нормално, всичко нормално, даже много бързо се изнизахме от София. Надявам се че всичко ще мине добре, ще прекараме весело и няма да имаме проблеми.

- Очаквате ли да има задръствания на Кулата? - Надяваме се не.

- С автобус сме и се чувстваме комфортно, добре пътуваме до тук. - Когато са повече хора се предполага, че се чака повече на границата, вашите очаквания? - Мисля, че всичко ще бъде нормално. - Необходимите документи, които трябва да носите с вас, знаете ли какви са? - С нас са да, личните документи, ако има и задгранични паспорти, които нямат лични документи да се носят. Ние сме с лични карти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поздравления за Бойко Борисов от турския премиер Бинали Йълдъръм
Поздравления за Бойко Борисов от турския премиер Бинали Йълдъръм
Събират средства за нов кувьоз в Бургаската болница
Събират средства за нов кувьоз в Бургаската болница