НОВИНИ

Интерактивен урок по история за децата в столицата

Един по-специален 1 юни получиха деца от столицата. Те участваха в интерактивен урок по история и разбраха, че ученето може да бъде и забавно. Организиратори на нетрадиционния празник бяха Гражданско сдружение "България - памет и чест", район "Лозенец" и читалище "Вещина".

bnt avatar logo
от ​Невена Георгиева
21:43, 01.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Какво е нужно на един добър учебник? Точни факти и защо не малко креативност. Затова Гражданското сдружение "България - памет и чест" е издала специална детска книжка, разказваща цялата история на България чрез картинки за оцветяване и стикери лепене.

Ива Екимова - представител на Гражданско сдружение „България - памет и чест": Не е достатъчен процесът на забавление в образователната система и изобщо в образователния процес, защото дечицата сега възприемат визуално целия материал, целия свят.

Събитието беше посветено на дечица с аутизъм, за да имат възможност всички малчугани да се забавляват, учат и творят на своя специален ден.

Любомир Дреков - кмет на район "Лозенец": Трябва да бъде наша цел да направим обучението по история и знанието по история достъпно за техния начин на мислене и на възприятие.

Освен книжките, дечицата заедно превърнаха наскоро обновената "Банска градинка" в София в един албум с исторически сценки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Бойко Борисов и Цвети Пиронкова като деца
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Бойко Борисов и Цвети Пиронкова като деца
Децата празнуваха в столичния парк Заимов
Децата празнуваха в столичния парк "Заимов"