НОВИНИ

Ден преди концерта си полуфиналистите от Детската Евровизия репетират

Един кавалер, една вокална група и 13 госпожици - това са полуфиналистите, измежду които ще бъде избран българският представител на Детската Евровизия. Утре вечер ще ги видим за първи път на сцена - от 21 часа на живо по БНТ1. В първия полуфинал на "Децата на България са супер" ще чуем изпълненията на 15-те участници, а ето как премина репетицията днес.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:14, 01.06.2016
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Кой в коя камера гледа, къде застава всяко дете и кога слиза от сцената - ден преди първия полуфинал участниците отработиха поведението си пред камерите и не щадиха гласовете си на репетицията. A вокалните педагози на полуфиналистите не отлепваха поглед от възпитаниците си и трудно стояха мирно.

Елена Карабельова, вокален педагог: Всяка репетиция на сцена, дали е акустична репетиция или саундчек, както го наричаме, е много важна за децата, защото те трябва да усетят звука, да си чуят мониторите, да си чуят инструментала, гласа и също така да свикнат с обстановката, да се адаптират.

Роси Йорданова, вокален педагог:За да могат максимално да се представят пред журито, трябва да отрепетират всичко това в телевизионното студио и като звук, и като осветление, и като поведение пред камерите - абсолютно всичко е важно.

Искра Милкова, вокален педагог:Според мен едно от важните качества е това, което наричаме харизма, а пък то е малко абстрактно понятие всъщност. Под "харизма" аз разбирам онази магия, която те кара да не откъснеш поглед, независимо дали е перфектно или не.

Рози Караславова, вокален педагог:Очаквам хубав празник за всички, за първия ден на Детската Евровизия, очаквам много ентусиазъм и щастливи деца.

За да видите и чуете децата, бъдете с БНТ на 2 юни от 21 часа. Изпълненията може да коментирате във фейсбук страницата на конкурса. С хаштага #ДецатаСаСупер мненията ви веднага ще излизат в ефир. Ако не сте пред телевизорите, гледайте шоуто на живо в канала ни в youtube. Децата ще пеят само български песни, а в края на полуфиналната вечер ще разберем кои 10 участници продължават напред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млади предприемачи ще учат в нова зала
Млади предприемачи ще учат в нова зала
По-скъпи плодове и зеленчуци на пазарите в страната
По-скъпи плодове и зеленчуци на пазарите в страната