НОВИНИ

История за доброто: Фитнес зала в помощ на деца с увреждания

Седем дни преди Великден и преди призивите за добри дела, група мъже реши да помогне на деца с увреждания. Историята за доброто вижте в репортажа на Татяна Йорданова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 21.04.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Галина Йотова, управител на ЦНСТДМУ „Свети Стилиян“ : В център за настаняване от семеен тип са настанени 5 деца. За едно дете сумата, която се пада не е голяма... тя на месец е не повече от тези джобни - 35 лева, които ги получават за училище и освен това за храна - 450-500 лева общо за всички деца, настанени тук.

Седмица преди Великден група мъже от столичен фитнес реши да направи велик деня на децата в този център.

Стефан Гайтанджиев: С пари, с храни и с различни дрехи, каквито можем да си позволим. Тука в тази зала има хора с различни професии. Нас ни обедини идеята да помагаме и да даряваме.

В центъра „Свети Стилиян“ са настанени деца със затруднено развитие, за които държавата обещава пълноценен живот. Мечтаната играчка за едно от тях е кола с дистанционно. Парите обаче трудно достигат дори за медицинска грижа.

Галина Йотова, управител на ЦНСТДМУ „Свети Стилиян“: Ние правим всичко възможно това нещо да не им пречи в тяхното развитие.
Стефан Гайтанджиев: Държавата абсолютно е абдикирала по отношение на социалната политика и ние се опитваме по някакъв начин да се намесим.

Надеждата е в даренията. Но те идват само по Коледа и все по-рядко в другите дни.

Галина Йотова, управител на ЦНСТДМУ „Свети Стилиян“: Аз съм учудена, че някой се обажда и прави дарение преди Великден. Стефан и неговата група са от изключенията, за което много благодаря. Това е един голям празник за децата.

И след тежестите, които носим сами, има тежести, които можем да преборим само заедно. За да видим нечия мечта... сбъдната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Велопоход в пет български града за Световния ден на хемофилията
Велопоход в пет български града за Световния ден на хемофилията
Взривове в Шри Ланка по време на Великденската служба - има жертви и ранени
Взривове в Шри Ланка по време на Великденската служба - има жертви и ранени