История за доброто: Фитнес зала в помощ на деца с увреждания

Седем дни преди Великден и преди призивите за добри дела, група мъже реши да помогне на деца с увреждания. Историята за доброто вижте в репортажа на Татяна Йорданова.

от БНТ
08:40, 21.04.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Галина Йотова, управител на ЦНСТДМУ „Свети Стилиян“ : В център за настаняване от семеен тип са настанени 5 деца. За едно дете сумата, която се пада не е голяма... тя на месец е не повече от тези джобни - 35 лева, които ги получават за училище и освен това за храна - 450-500 лева общо за всички деца, настанени тук.

Седмица преди Великден група мъже от столичен фитнес реши да направи велик деня на децата в този център.

Стефан Гайтанджиев: С пари, с храни и с различни дрехи, каквито можем да си позволим. Тука в тази зала има хора с различни професии. Нас ни обедини идеята да помагаме и да даряваме.

В центъра „Свети Стилиян“ са настанени деца със затруднено развитие, за които държавата обещава пълноценен живот. Мечтаната играчка за едно от тях е кола с дистанционно. Парите обаче трудно достигат дори за медицинска грижа.

Галина Йотова, управител на ЦНСТДМУ „Свети Стилиян“: Ние правим всичко възможно това нещо да не им пречи в тяхното развитие.
Стефан Гайтанджиев: Държавата абсолютно е абдикирала по отношение на социалната политика и ние се опитваме по някакъв начин да се намесим.

Надеждата е в даренията. Но те идват само по Коледа и все по-рядко в другите дни.

Галина Йотова, управител на ЦНСТДМУ „Свети Стилиян“: Аз съм учудена, че някой се обажда и прави дарение преди Великден. Стефан и неговата група са от изключенията, за което много благодаря. Това е един голям празник за децата.

И след тежестите, които носим сами, има тежести, които можем да преборим само заедно. За да видим нечия мечта... сбъдната.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
 Велопоход в пет български града за Световния ден на хемофилията
Велопоход в пет български града за Световния ден на хемофилията
Взривове в Шри Ланка по време на Великденската служба - има жертви и ранени
Взривове в Шри Ланка по време на Великденската служба - има жертви и ранени