НОВИНИ

Затвориха участък от улицата на съборения тютюнев склад в Пловдив

Участъкът от улица "Одрин" в Пловдив, където е събореният тютюнев склад - паметник на културата, бе затворен. След падналите дъждове сградата продължи да се руши, което направи мястото опасно.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
22:18, 12.04.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Собствениците не са изпълнили в срок предписанията за обезопасяване на сградата. Вместо това са пратили писмо, в което приканват Общината да направи това за сметка на инвеститорите. Кметът обяви днес, че назначава комисия за обследване и обезопасяване на рушащия се тютюнев склад, като ще търси начини да застави фирмата-изпълнител да се погрижи за укрепването на зданието. Обилните валежи в почивните дни наложиха спешни мерки за безопасност на преминаващите хора и превозни средства.

Георги Маринов, заместник-кмет "Обществен ред и сигурност": Беше докладвано, че има паднали греди. Обследва се конструктивно сградата и се установи, че има опасност и да се срути една от стените на сградата. Беше разпоредено улицата да се затвори.

Хората, които имат магазини наблизо признаха, че затворената улица е свързана с трудности при зареждането и с по-малко клиенти. Минувачи коментираха, че е недопустимо събарянето на паметник на културата.

- Просто е срамота. И не знам какви са тези архитекти, тези строителни специалисти в общината как се допуска такова нещо.

- Този, който е разрешил да се бута, той е виновен.

Утре Административният съд в Пловдив ще разглежда жалбата на собствениците срещу заповедта за прекратяване на събаряне на сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушаха българския кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова
Изслушаха българския кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова
74 % смятат, че ефектът от офшорните компании е отрицателен за икономиката
74 % смятат, че ефектът от офшорните компании е отрицателен за икономиката