НОВИНИ

Иван Янакиев - Хамъра остана на свобода срещу по-висока гаранция

Иван Янакиев с прякор Хамъра остава на свобода под парична гаранция, след като апелативния съд в Пловдив потвърди решението на пазарджишките си колеги. Гаранцията, обаче беше повишена от 3 на 10 хиляди лева. Преди три месеца Янакиев прегази с автомобила си възрастен мъж в Пазарджик. Масови протести принудиха прокуратурата да поиска задържането му след като първоначално беше освободен. Заради сигнал за бомба, каквато не беше открита, днес заседанието започна със закъснение. Напрежение възникна между адвоката на Хамъра и роднините на прегазения мъж.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев - БНТ2 Пловдив
17:28, 15.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Съдът сметна, че искането на прокуратурата за задържане под домашен арест на Янакиев, ще бъде нарушение на закона, който го приравнява по тежест със задържането под стража. Затова апелативните съдии пуснаха Янакиев под парична гаранция:

- Домашният арест за това престъпление, за което му е повдигнато обвинение не може да продължи повече от два месеца. Законът е категоричен и безпротиворечив в това отношение, - заяви апелативният съдия Веселин Ганев.

- Законът и съдът победиха улицата и Бай-Ганювщината, - каза адвокатът Христо Мишев.

До сблъсък стигнаха адвокатът на задържания и роднините на загиналия,които взаимно се обвиняваха за сигнала за бомбата. Словесният двубой между тях едва не прерастна във физическа саморазправа. Близките на загиналия Никола Лазаров обвиниха за трагедията и майката на шофьора.

- За мен най-голяма вина има майка му защото тя така го е възпитала. Отнемана му е книжката за наркотици, колата, джипът е отнеман, ...защото Хамърът е на нейно име, - смята синът на Никола Лазаров, Еленко.

- Всеки млад човек е опитал на наше време поне веднъж. За 6 месеца му взеха книжката, нали? Ще си плати глобата. Сега има ли в кръвта наркотици? Има ли? И това не знаете, но го говорите. Защо? - реагира майката на обвиняемия Дора Янакиева.

След като изплати паричната гаранция Янакиев ще излезе от ареста, но не трябва да управлява автомобил, защото книжката му е отнета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в ученичешки общежития в Хасково, няма пострадали
Пожар в ученичешки общежития в Хасково, няма пострадали
Върнаха в Гърция част от нахлулите мигранти в Македония
Върнаха в Гърция част от нахлулите мигранти в Македония