НОВИНИ

Мизия е без вода, наводнена е помпената станция

След високата приливна вълна по река Скът, в Мизия дойдоха водоноските. Сухият режим беше въведен, защото помпената станция е под вода, а сондажните кладенци са затлачени с тиня.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
16:16, 15.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Вместо да влиза във водопроводите, тази кална вода от кладенците, се изпомпва в полето. Това ще продължи, докато разливът се прибере в коритото на река Скът.

Иван Йовчев, ВиК-Враца: Хвърлят водата навънка в нивата, докато се изчистят и двата кладенеца, поне още 3-4 дена. Но водопроводната система вече е празна и трудно ще я заводним.

Две водоноски са на постоянно дежурство пред общината и в западния жилищен квартал на града. Ситуацията е особено тежка за майките с малки деца.

Верка Маринова: За пиене вода от чешмата почти не ползваме, но сега няма и за пране и за готвене. Справяме се някак, наливаме по кофи.

Хората идват по няколко пъти на ден с коли, мотоциклети и ръчни колички, за да се запасят с вода в пластмасови туби. Засега никой не се ангажира с прогноза кога от чешмите отново ще потече вода.

След като кладенците бъдат почистени, екип от здравната инспекция във Враца ще вземе проби, за да се гарантира качеството на питейната вода за хората. А дотогава ВиК ще пълни водоноските за своя сметка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мигрантите не успяха да пробият Балканския път
Мигрантите не успяха да пробият "Балканския път"
Осигуряват временен подслон за собственика на рухналата къща
Осигуряват временен подслон за собственика на рухналата къща