НОВИНИ

Осигуряват временен подслон за собственика на рухналата къща

На собственика на рухналата вчера заради свлачище къща в Русе ще бъде осигурен временен подслон. Това обаче е единственото, което общината може да направи за останалия без покрив и покъщнина мъж. Днес негови роднини пристигнаха от Варна, за да помогнат кой с каквото може.

bnt avatar logo
от Венета Николова
16:06, 15.03.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Христо Ботев живее в рухналата къща от 1959 година. Още не може да повярва, че вече няма дом, дори и не помисля какво би могло да се случи с него, ако този ден не беше на смяна като охранител.

Христо Ботев: Аз излизам сутринта и отидох на работа и след 15-20 мин. ми се обадиха от гражданска защита, че къщата паднала. Викам, не може да бъде, аз оттам излизам.

Оказва се, че къщите в района имат изградена канализация още от 1965 г. Христо твърди, че причина за инцидента е бетонираната стена на съседа му, която се срутила върху къщата му.

Христо Ботев: Той дава наклона към мен и тя таз вода се събира, събира, отприщва се и става за минути. Просто нямам нито бельо, нито чорапи, нито дрехи, всичко е отдолу.

Пепа Бранц - роднина: Аз ще направя всичко възможно да открием една набирателна сметка и да съберем известни средства да му помогнем.

От Община Русе обещаха да настанят Христо в Приюта за бездомни, докато се освободи място в общинско жилище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мизия е без вода, наводнена е помпената станция
Мизия е без вода, наводнена е помпената станция
Всеки 5-ти тийнейджър пие поне веднъж седмично
Всеки 5-ти тийнейджър пие поне веднъж седмично