НОВИНИ

Иван Тотев: Инфраструктурните проекти в Пловдив ще отворят града за култура

В специалното празнично издание на "Денят започва" в Деня на Съединението, кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че през тази и следващата година в града под тепетата се планират доста интензивно инфраструктурни проекти, които да гарантират през 2018 и 2019 г. да се говори повече за култура.

bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 06.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

По думите му, трябва да се погледне на това, че има ремонти, а това пък означава, че има пари. Това, че има пари означава, че един град работи със своите бюджетни средства, защото тук говорим за изключително финансирани ремонти с бюджетни средства, не говорим за европейски средства.

"Без наличието на евросредства в Пловдив, ние почти на 100% сменихме автобусния парк през последните години, а до края на годините ще сменим и последните автобуси. Така, че ние ще обновим и модернизираме своя парк, без изобщо да получаваме европейски средства. Ние ремонтираме една огромна част от градската инфраструктура, без да получаваме изобщо евросредства и това трябва да се отчита", обясни Иван Тотев.

"Интензитетът е такъв и такъв ще бъде през следващата година, за да може 2018 и 2019 г. да се фокусираме по-нови инфраструктури, планираме и нов мост над река Марица, но това са проекти, които няма да касаят чак толкова движението в града, но ще дадат пък възможност да отворят града за култура", каза още кметът на Пловдив.

Вижте целия разговор с кмета на Пловдив Иван Тотев в "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историята на улица 6-ти септември в центъра на София
Историята на улица "6-ти септември" в центъра на София
Барак Обама отмени разговора си с лидера на Филипините Родриго Дутерте
Барак Обама отмени разговора си с лидера на Филипините Родриго Дутерте