Московски: Министерството нито ще назначава, нито ще уволнява хора в БДЖ

Новите железопътни трасета ще бъдат пуснати в експлоатация съвсем скоро.Това каза пред БНТ министърът на транспорта Ивайло Московски. Става въпрос за линиите в Южна България, които ще позволят влаковете да се движат с висока скорост.

от БНТ
08:55, 16.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

„БДЖ е най-голямото предизвикателство на министерството на Транспорта. БДЖ - операторът вече дълги години е в много тежко финансово състояние и полагаме максимални усилия да бъде първо спасено и после оздравено", това каза в студиото на "Денят започва" транспортният министър Ивайло Московски.

Той уточни, че БДЖ-Товарни превози има над 100 млн. дългове, но приватизацията е спряна, защото след повече от година опити да се приватизира, се оказа, че няма потенциален инвеститор .

"Ще рализираме план за преструктуриране. Предварително уточнявам, че министерството нито назначава, нито уволнява хора в БДЖ", каза още Московски.

Той увери, че до края на лятото ще стане готово цялото направление по линиите в Южна България - от Свиленград - Димитровград - Пловдив - Септември. Проекти, реализирани по "ОП Транспорт" 2007 - 2013. В момента са обявени тръжни процедури от порт Бургас през Пловдив - Септември -Елин Пелин- София - Драгоман. Крайната цел е да се върже по южното направление сръбската, турската и гръцката граница, и пристанище Бургас.

Имаме проектна готовност за проекти в Северна България, но в момента няма финансиране, както и по Варна-Русе, допълни още Московски.


Вижте във видеото какво още каза министърът на транспорта в "Денят Започва".


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Операция Здраве - болницата в Чирпан
Операция "Здраве" - болницата в Чирпан
Голяма част от с. Кочан се изсели зад граница
Голяма част от с. Кочан се изсели зад граница