НОВИНИ

Издирван с червена бюлетина на Интерпол се предаде в ГДБОП

Издирваният с червена бюлетина на Интерпол Мартин Георгиев-Джито се е предал в ГДБОП. Това е станало на 7 юни в присъствието на адвокат. Днес спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Георгиев, който през 2015 година е обвинен за участие в престъпна група за поръчкови убийства, палежи и наркотици. По време на заседанието възникна въпросът - как е издирван обвиняемият и дали наистина през цялото време си е бил у дома, както твърди адвокатът му. По думите на съдията, през трите години издирване - няма нито една призовка изпратена на обвиняемия.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:16, 10.06.2018
6433
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Снимката на Мартин Георгиев-Джито все още е на сайта на Интерпол за издирвани лица. По думите на съдия Иванова, за три години няма нито една призовка, изпратена до подсъдимия. Адвокатът му твърди, че Мартин не се укривал, просто никой не го е търсил.

Иво Найденов, адвокат: По всяка вероятност си е бил вкъщи. Според вас дали е търсен, след като се яви с мен в сградата на ГДБОП.

Мартин Георгиев е обвинен, че е лидер на престъпна група, заедно с майка си Мила Георгиева и други членове на семейството му. Има и европейска заповед за арест, но тя не е прикачена в материалите по делото.

Детелина Йотова, прокурор: По всяка вероятност е в материалите по досъдебно производство, прокурорска преписка номер 1 от 2015-та, това е предходното дело по което е било обвиняемо лицето, след като разделихме материалите, че то не е издирено има нов номер и ще я приложим и по това дело.

В началото на заседанието, адвокатът на Джито представи медицинска експертиза за здравословни проблеми на клиента си и поиска домашен арест, но специализираният съд реши да му наложи най-тежката мярка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп шокира съюзниците си от Г-7
Доналд Тръмп шокира съюзниците си от Г-7
Рафаел Надал спечели "Ролан Гарос" за 11-ти път (видео)
Рафаел Надал спечели "Ролан Гарос" за 11-ти път (видео)