НОВИНИ

Предполага се, че ученик е сложил камерата в училищната тоалетна в Стара Загора

Полицията издирва кой е сложил камерата в дамската тоалетна на старозагорската Природоматематематическа гимназия. Камерата беше открита от ученици. По случая се води разследване под наблюдението на Прокуратурата в града.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:13, 13.11.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Учебният процес в Природоматематическа гимназия "Гео Милев" започна днес нормално и протича нормално.

В петък в дамска тоалетна на третия етаж на гимназията беше открито от три единадесетокласнички камера или записващо устройство. Тя е иззета от полицията.

Това, което се знае до момента е, че тя не е излъчвала в реално време или онлайн. Целият запис се е пазил в памет картата. До момента не е изтекъл такъв запис. Веднага е сигнализирана директорката. Полицията разследва случая. Родителите споделиха, че те и децата им са притеснени.

Николина Куличева, директор ПМГ "Гео Милев": Аз видях съвсем малка част от записа, колкото да видя дали има наистина запис или не. Обадих се веднага на г-жа Димитрова - началник на регионалното управление по образованието. В цялото училище има видеонаблюдение. Записите сме ги представили в полицията така, че сме оставили всичко в техни ръце.
Ивелин Иванов, ОД на МВР-Стара Загора: Иззето е устройството и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура Стара Загора. В момента текат процесуално - следствени действия.
Ваня Енева, родител: Обсъждахме през почивните дни какви действия трябва да предприемем така, че да можем да успокоим децата и те да не се чувстват притеснени да няма напрежение, когато идват в училище.

В цялата сграда на гимназията е имало видеонаблюдение, но точно на третия етаж камерите не са работили и не може да се види кой е влязъл в дамската тоалетна. Основната версия е, че записващото устройство е поставено от ученик от гимназията. Ако това се докаже, го очаква до една година затвор или условна присъда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Днес е световният ден на добротата
​Днес е световният ден на добротата
Задържаният за обир на банкомат в Сапарева баня остава в ареста
Задържаният за обир на банкомат в Сапарева баня остава в ареста