НОВИНИ

Изгубени в Шекспир

Актьорите от Драматичния театър в Пловдив Ивана Папазова и Стоян Сърданов успяха да адаптират творчеството на Шекспир, така че то да привлича младите хора близо пет века по-късно. В епохата на месинджърите младежите от театралната школа „Любен Гройс” в Пловдив решиха да комуникират очи в очи със своята публика и за финал на сезона избраха да ѝ покажат „Изгубени в Шекспир”.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
16:55, 30.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Английски хумор, неизбежни страсти, душевни бури, природни стихии, укротяване на опърничави жени. Също като прототипа си и Хамлет от „Изгубени в Шекспир” се намира на кръстопът.

Ивана Папазова, актриса и ръководител на театрална школа „Любен Гройс”: "Нашият Хамлет днес е на терминал 2. Той си заминава."
Йоан Станев, изпълнява ролята на Хамлет: "Това е въпросът. Да бъдеш, или да не бъдеш; да заминеш, или да останеш тук. За какво да останеш. ....И ето - мечти високи, почини с размах на нейде кривват и така си гаснат нестанали дела."

И младите актьори, и техните ментори наричат себе си семейство.

Стоян Сърданов, актьор и ръководител на театрална школа „Любен Гройс”: "Ние сме благословени хора с Ивана, че ги има децата. От 11 години с Ивана нямаме събота и неделя. Ние сме постоянно заедно събота и неделя. Представете си 11 години."

Новият сезон наесен театралната школа „Любен Гройс” ще посрещне с голямата премиера на „Изгубени в Шекспир”. Надеждите са това да стане на камерната сцена на Драматичния театър в Града под тепетата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приказка за една нощ в Айфеловата кула
Приказка за една нощ в Айфеловата кула
ЧЕЗ отчита извънредно електромерите заради новата цена на тока
ЧЕЗ отчита извънредно електромерите заради новата цена на тока