НОВИНИ

Изложба на светещ живопис "Тъмна светлина"

Художничката Мая Цанкова представи своята трета самостоятелна изложба „Тъмна светлина" в София. Експозицията включва непоказвани досега творби, а част от тях са „светеща живопис".

bnt avatar logo
от Ирена Маринова
10:29, 02.12.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Картините на Мая Цанкова осветиха изложбената зала, събрали в едно светлината и тъмнината. Изложбата съчетава съвременна технология и живопис.

Мая Цанкова, художник: "Това е един мой опит, който за 1 сек. се случи. Видях една реклама и просто за секунда си помислих, че това може да е моята картина. И така опитах да експериментирам с това да направя осветени картини."

В изложбата има абстрактни, фигурални и декоративни рисунки - в голяма част от тях се различават силуети на човешки фигури и ясно изрисувани животни.

проф. Любомир Стойков, преподавател в Националната художествена академия: "Това е един опит да се разчупят каноните на правене на изкуство, каноните на създаване на картини. Заредени с много красота, много нежност, много финес и заедно с това известна мистичност, известна загадъчност.Самите картини действат в някаква степен терапевтично."

Можете да разгледате изложбата "Тъмна светлина" и тази вечер в галерия „Финес" от 19.00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е китаецът, създал внушителното видео за България?
Кой е китаецът, създал внушителното видео за България?
​Гл. комисар Николай Николов: Най-сериозна беше обстановката в и около столицата
​Гл. комисар Николай Николов: Най-сериозна беше обстановката в и около столицата