НОВИНИ

Изложба за Хари Потър в Брюксел

Обикновено свързваме Брюксел с политика и сложни отношения, сега обаче белгийската столица предлага забавление и магия. Там беше открита изложба, посветена на филмите за любимия на малки и големи Хари Потър. Организаторите са убедени, че тя ще се хареса не само на феновете на кино-поредицата и книгата.

bnt avatar logo
от БНТ
11:36, 10.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Декори, костюми, малко магия и много приключения. Това предлага изложбата посветена на популярния герой от книгите на Джоан Роулинг - Хари Потър. Посетителите могат да се потопят в живота на Хогуортс - училището за магия и вълшебство или просто да постоят в стаята на Гордик Грифиндор. Организаторите на изложбата са се постарали да заинтригуват не само почитателите на Хари Потър. А причината:

Петер Монбейо, прессекретар на изложбата
"Това е универсална приказка, за куража, за връзката между хората, за отношенията. Това е едно голямо приключение, а всички обичат приказки и приключения!"

А защо да не се помотаете в Забранената гора или да поседнете в емблематичния стол на Рубиъс Хагрид. Истинските почитатели на книгата и филмите трудно скриват еуфорията си.

Каролин Биасин
"Беше чудесно, супер! Можеш да видиш много неща, много декори. Това беше особено готино! Сега мога да си представя как са снимали филма."

Забавно е и за онези, които просто се наслаждават на едно приключенията.

Ксавие Потию
"Намирам изложбата за много интересна, макар че самият аз не съм фен на Хари Потър."

Изложбата пътува по света от 2009 година и ще остане в Брюксел до Септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит на Първия събор на Доростолските мъченици
Патриарх Неофит на Първия събор на Доростолските мъченици
Пръскат срещу скакалци около летище Варна
Пръскат срещу скакалци около летище Варна