НОВИНИ

Изложба живопис ”Ивановден”

Варненската галерия “Ларго” събира художници, които носят най-популярното име Иван. В съвместна изложба се представят творци от София, Търговище, Варна, Пловдив и Велико Търново. Освен името, което ги свързва, авторите са близки като стил и начин на работа.

bnt avatar logo
от Д. Цекова, М. Малева
19:14, 08.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Шестима мъже, носещи едно от най-българските имена, представят платната си пред варненска публика.

"Все Ивановци от цялата страна. Оказа се, че има доста автори български, които работят в областта на живописта и скулптурата и са Ивановци”, каза галеристът Нели Вълчева.

Абстрактни, сюреалистични платна и приказни акварели са само частица от общата хармония на картините. Две от творбите пък са огледални – едната е започната от художника Иван Стратиев и е довършена от друг майстор на четката Иван Обретенов. При другата творба е обратното.

"Ако я вземем и обърнем обратно, ще видим, че и така има лице и е страхотна в експозиция. Тук е подписът на Обретенов, с типичната обретенова човешка фигура, загледана в далечината. Като се обърне обратно, се вижда, че стилът е на Стратиев.Страхотна работа, като се има предвид две лица.Аз специално не бях виждала такъв тип картина досега, която да е с две страни”, допълни Нели Вълчева.

Изложбата може да бъде видяна във варненската галерия”Ларго” до 27-и януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осинови дърво
Осинови дърво
Проблем с дигите на река Места
Проблем с дигите на река Места