Изтеглиха дерайлиралите цистерни от жп линията Пловдив - Карлово

Късно снощи бяха изправени и изтеглени трите цистерни с пропан-бутан от влака, дерайлирал в района на Централна гара - Пловдив в нощта срещу събота. Двата локомотива, теглили композицията от 25 вагона с общо 1 900 т пропан-бутан, бяха изправени, но още са на линията. Движението по жп линията Пловдив- Карлово е възстановено, днес ще се работи и по отстраняване на щетите по релсите.

от БГНЕС
09:40, 17.02.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
изтеглиха дерайлиралите цистерни линията пловдив карлово

Още вчера сутринта управителят на фирмата превозвач "Булмаркет рейл карго" Петър Ганев предположи, че причина за дерайлирането на влака е счупен език на стрелка.

И днес от фирмата продължават да твърдят, че вината е в жп инфраструктурата.

Разследването се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура- Пловдив, според окръжния прокурор Румен Попов и гл. комисар Николай Николов, има няколко версии и всяка от тях е възможна.

Факт е, че влакът се е движел със скорост около 32- 35 км/ч, той е пренасял товара си от Сърбия до гара Разпределителна- Пловдив. Спирачният път е бил около 40 м дълъг.

Снощи премиерът Бойко Борисов кацна със самолет от Мюнхен в Пловдив, където се срещна с областния управител Здравко Димитров и директора на ОД на МВР- Пловдив, за да се запознае лично със ситуацията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Един убит и четирима ранени след масов бой в Кюстендил
Един убит и четирима ранени след масов бой в Кюстендил
За първи път: Израелски филм спечели големия приз на Берлинале
За първи път: Израелски филм спечели големия приз на "Берлинале"