НОВИНИ

Известна е самоличността на загиналите в авиокатастофата в Македония

Самоличността на загиналите при вчерашната самолетна катастрофа в Северна Македония вече е известна, след като днес близки на семейството дадоха ДНК проби за анализ. Българските власти са уведомени и са започнали процедура по връщане на телата на загиналите у нас. Окончателните резултати от разследването и причините довели до катастрофата, ще бъдат съобщени след 30 дни.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:04, 04.04.2019
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Българските власти вече са получили резултатите от съдебно-медицинската експертиза. Самоличността на загиналите българи е известна.

Ангел Ангелов, посланик на България в Северна Македония За съжаление, излязоха резултатите от ДНК анализът, с което се потвърждава идентификацията на жертвите на катастрофата. Те са познати на българската общественост. Посолството изразява съболезнования на близките и роднините на семейството.
;

Вече е в ход процедура по връщане на телата на загиналите у нас.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Трагедията е огромна и ние търсим по всевъзможен начин да облекчим близките. Държавата ще помогне с всички възможности да се намалят страданията на близките. До сега лично аз и Премиера нашите контакти са с оглед да помогнем при първоначалните действия, които са неотложни и да направим така, че да ускорим процедурите, но трябва да внимаваме да се спазват проецедурите, за да не допуснем някакви грешки.
;

Македонският Комитет за бедствия и сериозни инциденти съобщи подробности около разследването, което се очаква да приключи в рамките на 30 дни. Вече е приключил огледът на място, заснети са кадри с дрон и над 400 снимки на разбилия се самолет. Проверява се и качеството на горивото на машината. В разследването са поканени да се включат и експерти от България и Германия.

;

Продължава и прегледът на всички записи от разговорите между пилота и диспечерската кула. Вече е потвърдено, че той сам е определил маршрута, по който да лети, както и че след като е получил разрешение да кацне извънредно в Скопие, е променил мнението си и е съобщил, че ще продължи към София. Около 15 минути по-късно, частният самолет "Чесна" се е разбил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха четирима души за провокации пред Министерския съвет
Арестуваха четирима души за провокации пред Министерския съвет
Почина режисьорът Георгий Данелия
Почина режисьорът Георгий Данелия