НОВИНИ

Известни и суеверни: В какво вярват звездите и как се справят със страховете си?

Хиляди и коя от коя по-странни мании и страхове са част от ежедневието на модерния човек, а най-податливи на суеверия без изненада се оказват звездите. Може би защото голяма част от живота им е на показ, различните мании за повечето от тях са се превърнали дори и в хоби.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
06:41, 02.04.2018
Чете се за: 03:27 мин.
У нас

Търсенето на някаква логика в повечето необичайни страхове и ритуали, в които звездите вярват е обречено на провал. Да започнем с нежната част от населението на земята.

Общото между почти всички жени на планетата е едно-мечтата им да се видят облечени в бяло, застанали до любимия. Оказва се, обаче, че булчинската рокля е кошмар за една от любимите ни актриси-Сандра Бълок. Причината за страха ѝ не е това, което дрехата символизира, а фобията да е облечена изцяло в бяло. Дълги години тя отрича този цвят, докато в крайна сметка не решава да прибегне до професионалната помощ на психиатър.

Колегата ѝ Иън Маккелън пък е считан за един от най-суеверните в бранша. 78-годишният актьор от години не се е разделял с кожената си гривна. Носи я дори по време на снимките на култовата трилогия "Властелинът на пръстените", където се превъплъщава в магьосника Гандалф Сивия.

И актрисата Кейт Бланшет влиза в групата на суеверните звезди. Пред медиите тя споделя, че си е запазила чифт елфски уши от снимките на „Властелинът на пръстените“, тъй като смята, че ѝ носят късмет. Казва още и, че винаги, когато и предстои важен ден, ги носи в дамската си чанта.

Една от най-често срещаните фобии-страхът от летене е застигнал не една и две холивудски звезди. Част от тях обаче, успяват да преодолеят паниката, правейки доста нестандартни неща по време на полета. Актрисата, която завинаги ще остане в сърцата на почти всяка жена на планетата с ролята си във филма "Дневникът на Бриджит Джоунс" е една от звездите, които мразят да пътуват със самолет. Тя обаче, е открила начин да се успокоява на борда и то в лицето на плюшено куче, което не изпуска от ръце по време на полета.

Меган Фокс също е суеверна. Звездата има страх от летене, тъй като професионалните й ангажименти, обаче го налагат, актрисата и модел е открила интересен начин, да го превъзмогне. Познати на актрисата казват, че докато тя е в самолета, слуша диск на Бритни Спиърс, защото вярва, че животът и не може да приключи, докато в главата ѝ звучи музиката на въпросната певица.

Сред най-суеверните измежду известните личности е Парис Хилтън.Тя смята, че почукването на дърво я предпазва от нещастия и ѝ носи късмет. Освен това известната наследница на хотелиерската империя всеки ден точно в 11:11 има много важно занимание - вярва, че ако си пожелае нещо точно в този момент, то ще се сбъдне, затова всеки ден не пропуска възможност да си намисли желание.

Дензъл Уошингтън е сред най-суеверните звезди, а манията му е свързана с първия смокинг, който притежава. До ден днешен Дензъл го облича, защото вярва, че с него е свързано всичко хубаво в живота му. Нещо повече-пази го като очите си, защото смята, че ако му се случи нещо, това ще означава край.

Талисманът на Камерън Диас пък е скъпа огърлица, подарък от неин близък приятел. Според нея огърлицата намалява ефекта на стареенето, като скрива някоя друга излишна бръчка от обективите на папараците. Актрисата мисли, че когато носи красивото бижу, изглежда по-млада.

Сред звездите от музикалната сцена също не липсват музиканти, които да са подвластни на собствените си мании и страхове.

Едва ли някой ще се изненада, че Лейди Гага има изключително необичайна мания. Ексцентричната певица е против флирта за една нощ, защото се страхува, че мимолетния ѝ контакт с непознат мъж, може да отнеме от таланта и идеите ѝ.

За късмет преди всяко свое участие пък, вокалистът на групата „Колдплей“ също спазва свои ритуали. Музикантът не излиза на сцената, без да си е измил зъбите преди това.

Никого не би изненадало и, че спортните знаменитости се занимават с тонове ритуали и суеверия преди всяка своя поява на терена.

Голф легендата Тайгър Уудс е сред доайените в това отношение. На турнирите по голф, които се падат в неделя, той винаги носи червена тениска, защото смята, че така изглежда по-агресивен и това респектира другите състезатели.

В света на баскетбола, където запазено място има легендата Майкъл Джордан откриваме и друга интересна мания. Много хора, които знаят, кой е Майкъл Джордън, знаят, че той е играл в колежанската лига за университета на Северна Каролина. С отбора той печели и титла, а шортите, с които е облечен по време на мача, се превръщат и в късметлийските му. След като премина в НБА, Джордън трябваше да носи екипа на Чикаго Булс. Но Въздушния не се отказа от колежанските шорти. Той ги носеше под екипа си, за късмет. Заради това се наложи дори да променят екипа му. Той играеше с по-дълги шорти, за да могат да се скрият тези на Северна Каролина отдолу!

И след като сме на вълна спорт, където обикновено най-интересните неща се случват на финала, сме запазили и най-интересния със суеверията си играч за десерт.

Рафаел Надал, тенисистът, чиито награди и отличия са толкова много, колкото навярно и фобиите и суеверията, в които вярва. Надал има направо маниакална любов към симетрията. Той никога не започва мач, докато не е сигурен, че чорапите му са опънати на едно и също равнище.

Рафаел Надал много внимателно подрежда преди мач и бутилките с течности, които използва за възстановяване. Те трябва да са с етикет към корта, диагонално към него, но в една линия. Испанецът твърди, че това не е предразсъдък или суеверие, а “просто любов към реда”, но никой не му вярва.

Когато испанецът се готви да подава, той изпълнява няколко задължителни действия, при това в строга последователност. Почиства с крак основната линия, после удря по маратонките с ракетата, внимателно избира една от трите му предложени топки, тупка топката с ракетата в лявата си ръка, докато с дясната си оправя шортите. След това започва да си оправя косата, като я заглажда зад ушите, обърсва си лицето от потта, поклаща се и чак тогава изпълнява сервис. Ако първият е в мрежата или в аут, всичко започва отначало, затова не е чудно, че той минава за един от най-бавните играчи в АТП.

И докато едни са суеверни и се страхуват за късмета си, то други се борят със суеверията. Както актьорът Крисчън Бейл. Последният Батман обича да провокира съдбата като не спазва някои всепризнати суеверия. Например винаги когато види стълба на улицата, Бейл минава под нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работодатели на среща с омбудсмана по повод американските централи
Работодатели на среща с омбудсмана по повод американските централи
Жълт код за опасно силни ветрове е обявен за 8 области на страната
Жълт код за опасно силни ветрове е обявен за 8 области на страната