НОВИНИ

Изводите и поуките от Хитрино от Андрей Иванов и Кристиан Кръстев

В случая с Хитрино става дума за пропан-бутан, който е почти два пъти по-тежък от въздуха, стеле се ниско долу до земята и премесен с атмосферния въздух прави една доста взривоопасна смес.

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 13.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Случилото се е един обмен взрив, при който шансът за оцеляване е нулев, каза в "Още от деня" бившият директор на "Гражданска защита" Андрей Иванов. Това е много тежка авария. Подобен инцидент е имало през 80-те години в завода за полимери в Девня, но не и в населено място, добави експертът.

Той гарантира, че служителите на "Гражданска защита" са обучени да действат при подобни инциденти. Това е непрекъснат процес - какво точно да се направи, как да се направи. Ползваме опита от подобни случаи в другите страни за обучение на нашите спасители, заяви Иванов.

Бившият служебен министър на транспорта Кристиан Кръстев подкрепи казаното и допълни, че българските институции са добре запознати със световните практики в такива случаи и "не би се допуснала каквато и да е втора грешка". "Аз бих постъпил по същия начин като колегата Московски", категоричен беше Кръстев.


Гледайте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незавършени в срок ремонти предизвикват задръствания в центъра на София
Незавършени в срок ремонти предизвикват задръствания в центъра на София
Кой озвучава героите от сериала Война и мир по БНТ?
Кой озвучава героите от сериала "Война и мир" по БНТ?