НОВИНИ

Корнелия Нинова ще сигнализира австрийското правителство за "Цанков камък"

Корнелия Нинова ще сигнализира австрийското правителство и прокуратура във връзка с твърдението на ГЕРБ и Бойко Борисов, че проектът Цанков камък в който са били ангажирани австрийски фирми е корупционен. Това се казва в официална позиция разпространена от пресцентъра на БСП.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
11:40, 15.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
корнелия нинова сигнализира австрийското правителство цанков камък

В позицията Нинова категорично отрича някаква своя връзка с проекта Цанков камък - така както според нея твърдят от ГЕРБ . Тя припомня че работата по изграждане на съоръжението стартира по времето на кабинета Сакскобургготски.

Нинова заявява, че в името на истината и избирателите на БСП ще предприеме следното:

1. Депозирам до главния прокурор писмо, в което питам - при извършените разследвания от страна на прокуратурата в предишни години, фигурира ли нейното име.

2. Завежда дела на всички, които в последните дни са обвързвали името ѝ с този проект и са правели внушения, че е корумпирана.

3. Изпраща писмо до посланика на Австрия в България, като го моля той да информира австрийското правителство и австрийската прокуратура за това, че българският премиер Борисов определя проекта "Цанков камък" като корупционен. По този начин той въвлича държавата на Австрия в корупционен скандал.

Нинова моли австрийската страна да провери твърдението на българския министър-председател и да се произнесе - участвали ли са австрийски фирми в корупционни сделки в България и с кои български политици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди вярващи посрещнаха празника Успение Богородично в Бачковския манастир
Хиляди вярващи посрещнаха празника Успение Богородично в Бачковския манастир
Данаил Кирилов: Икономиката на проекта Цанков камък е много спорна
Данаил Кирилов: Икономиката на проекта "Цанков камък" е много спорна