НОВИНИ

Кабелни оператори протестираха срещу акцията на ГДБОП

Кабелни оператори излязоха на протест пред Министерския съвет. Те настояват за равен достъп до пазара. Протестиращите осъдиха остро спецоперацията на ГДБОП в няколко града на България, заради която клиентите им претърпели сериозни загуби. Причината за акцията, проведена съвместно с Европол, са системно нарушавани според прокуратурата авторски права на национални телевизии, като не са им заплащани дължимите такси за разпространение на тяхна продукция.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
17:51, 19.06.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Представители на кабелни оператори от Южна България се обявиха против определенията, че са пирати, с аргумента, че плащат данъци и осигуровки.

Валентин Георгиев - изпълнителен директор на Националното сдружение на кабелни оператори "Клуб 2000": При тази операция на ГДБОП беше преустановена тотално работата на операторите. Беше преустановена работата не само на подозираните в нарушение телевизии, но на на абсолютно всички кабелни телевизии, вкючително и тези, които имаха изрядни документи.

Протестиращите твърдят, че в нарушение на съдебно разрешение е иззета не само техника за разпространение на телевизия, но и техника за доставка на интернет. Това, по думите им, е затруднило бизнеса в района. Министърът на вътрешните работи обаче беше категоричен, че действията на спецполицаите са били насочени единствено към телевизионна апаратура без съответния лиценз и акцията е проведена под надзора на прокуратурата.

Младен Маринов- министър на вътрешните работи: Операцията беше проведена, включително и съвместно с Европол, и наистина касае много сериозен проблем, както за имиджа на страната, така и държавния бюджет, тъй като това са дейностите, извършвани на тъмно, водят до щети за държавния бюджет.

Националното сдружение на кабелните оператори Клуб 2000 внесе отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с 10 конкретни искания. Едно от тях е именно за равни условия за бизнес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Тристранката отхвърли намаляване на  ДДС за храни и лекарства
Тристранката отхвърли намаляване на ДДС за храни и лекарства
В САЩ заловиха кокаин на стойност 1 млрд. долара
В САЩ заловиха кокаин на стойност 1 млрд. долара