Кафето помага за отслабване и увеличава желанието за спорт

Кафето може да се окаже много важно в борбата със затлъстяването, защото съдържащият се в него кофеин помага за изгаряне на калориите, като увеличава освобождаването на хормона окситоцин, съобщи в. "Дейли мeйл".

от БТА
12:49, 28.06.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Животът
кафето помага отслабване увеличава желанието спорт

Този хормон регулира апетита и метаболизма и улеснява борбата с килограмите. Китайски учени направиха експерименти с мишки и установиха, че кофеинът потиска апетита им и ги стимулира да са по-активни и да тичат повече. Използваните дози обаче са много високи - 60 мг/кг (равни на от 24 до 36 чаши кафе за човек).

Кофеинът блокира аденозиновите рецептори в хипоталамуса. Това е централният регулатор на енергийния баланс при бозайниците. При мишките това води до освобождаване на окситоцин, който намалява затлъстяването. Учените от университета в Хуачжун се надяват откритието им да послужи за създаване на хапче за отслабване на базата на кофеин.

Отдавна е известно, че кофеинът помага за отслабване. Механизмът, с който той действа обаче беше непознат. Смята се, че кофеинът увеличава дневния разход на енергия с 5 процента.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Радев и Йоханис​ разговаряха за ​НАТО, ЕС и сигурността в Черноморския регион
Радев и Йоханис​ разговаряха за ​НАТО, ЕС и сигурността в Черноморския регион
Съдят албанец, заловен с наркотик на Дунав мост
Съдят албанец, заловен с наркотик на Дунав мост