НОВИНИ

Как междинните избори ще променят американската политика?

Изключително оспорвана беше надпреварата на междинните избори в Съединените щати. Резултатът - победа за Демократите в Долната камара на Конгреса, но триумф за Републиканците в Сената, където не само запазиха мнозинството си, но спечелиха и още места. Вотът премина при изключително висока избирателна активност, а пред секциите се извиха дълги опашки от желаещи да гласуват. Какви са изводите след изборния ден и как ще се промени американската политика след победата на демократите - въпросите са към журналиста Младен Петков.

bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 07.11.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Онези, които поискаха да поставят спирачки на управлението на президента Доналд Тръмп, спечелиха. Политическият климат се променя, но как - дали президентът Тръмп ще смени стила си на управление и как демократите ще се възползват от спечеленото мнозинство в камарата на представителите. Демократите имат нужда от обединение в момента, защото сега имат обозрим шанс за изборите през 2020 година за президент. Шанс, който получиха снощи, смята журналистът Младен Петков.

Повече от час продължава пресконференцията на Доналд Тръмп - той говори за исторически победи, исторически постижения за републиканците, въпреки по думите му "богати донори" и от друга страна - много враждебно отразяване. Така той намекна отчасти, че медиите са виновни за загубите на републиканците, по-късно на пресконференцията той спореше с репортери и дори се стигна до това да нарече "грубиян" репортера в Белия дом на CNN.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Бих искал да видя сътрудничество между двете партии, искам да видя единство и смятам, че сега е добър случай за това.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство от мръсния въздух в Русе, Пловдив очаква най-запрашените месеци
Недоволство от мръсния въздух в Русе, Пловдив очаква най-запрашените месеци
Парламентът прие на първо четене Бюджета за 2019 г.
Парламентът прие на първо четене Бюджета за 2019 г.