НОВИНИ

Къде планират почивките си в Европа и САЩ

Повече от половината германци - около 58%, предпочитат сами да планират пътешествията си, а не да разчитат на услугите на туристическа агенция. Французите пък търсят възможно най-добрата и най-евтина оферта за почивка.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
09:16, 29.07.2017
Чете се за: 01:12 мин.
По света

Оказва се, че плажът съвсем не е сред най-предпочитаните за почивка места за германците. Известни с трудолюбивостта и пунктуалността си те са и в началото на класациите за хора, които харчат най-много за ваканциите си. Германците умеят да си почиват, уверяват туристическите агенти. Залагат както на вътрешни, така и на международни дестинации. Местният туризъм е свързан най-вече с фестивали и карнавали, които се организират в различни градове като празникът на виното в Дюселдорф, карнавалът в Кьолн и разбира се, ОктоберФест в Мюнхен. Гърция, Италия и Франция и Турция са сред чуждите топ-дестинации, предпочитани от германските туристи. Средно германецът почива между седмица и 10 дни, обикновено в 4-звездни хотели.

Пет седмици - толкова лятна отпуска се полага на работещите французи. Това ги нарежда сред европейците с най-много време за почивка. Французите са известни с дългото и подробно планиране на ваканциите си. Статистиката показва, че 40% от французите предпочитат морските курорти, а 20 на сто - планинските. Франция сама по себе предлага великолепни места за рекреация. Лазурният бряг, остров Корсика и областта Прованс са перлите на местния туризъм, а предпочитаните външни дестинации са Монако - за по-състоятелните французи, Мароко - за пътешествениците с по-ограничена бюджет. През последните години в челните места се връща Тунис, а любими за французите си остават Испания и Тайланд.

И ако европейците могат да разчитат на седмици платен отпуск, то американците разполагат само с десетина дни. Ето защо не е изненада, че повечето залагат на отдих в родната си страна. Статистиката показва, че 54% от американците никога не са били в чужбина. Често пъти получават първите си задгранични документи след като излязат в пенсия, когато започват истинските им пътешествия. Наемането на кемпер и обиколка на страната - това е сред най-предпочитаните ваканции за работещите американци. Що се отнася до чужбина - Мексико и Доминиканската република са сред топ дестинациите за летен отдих. Мнозина залагат и на круизите, които са с достатъчно наситена програма в кратки срокове, което напълно устройва американските туристи.

Ако Вие все още не сте планирали отпуската си - първите пет предпочитани места за пътешествие в Европа и през това лято, според популярен туристически сайт са - Лондон, Париж, Рим, остров Крит и Барселона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Междуфирмените задължнения надвишават два пъти БВП на страната
Междуфирмените задължнения надвишават два пъти БВП на страната
Високи добиви на пшеница регистрираха зърнопроизводителите във Врачанско
Високи добиви на пшеница регистрираха зърнопроизводителите във Врачанско