НОВИНИ

Как помагат българите - фотоизложба "Благотворителността през обектива"

Млади българи представиха серия от фотографии, които насочват погледите на хората към места в България, където държавата я няма, не може или отказва да помага. Тримата фотографи са финалистите на конкурса "Благотворителността през обектива". Неговата цел е да подкрепи българите, които помагат на нуждаещите се.

Мина Петрова
от Мина Петрова
09:52, 11.02.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
помагат българите фотоизложба благотворителността обектива

Изложбата "Благотворителността през обектива" провежда ежегоден конкурс за фотографи, улавящи добрината в България. Тазгодишните финалисти са Мирослава Мирчева, Денис Бучел и Денислав Стойчев.

Елица Баракова, организатор: "Избираме проектите, в които се събира от една страна добро социално послание. Послание, което вълнува, което зрителите ще се съгласят, че е повод да поговорим за каузата, за фондацията, чиято работа е представена, или за по-голямата тема, която стои зад нея."

И трите проекта са фокусирани върху обществени институции - приют за кучета, комуна за рехабилитация на наркозависими хора и българската православна църква като общност, която помага.

Денислав Стойчев, фотограф: "Моят принос е серията православното добротворчество. Това е една фотографска история, която показва различни примери за православно-социални дейности, социални трапезарии, приюти за хора, които нямат дом, и всякакви инициативи, които са обединени от православието."

Денис Бучел, фотограф от Молдова е вдъхновен от дейността на Animal Rescue Sofia - благотворителна организация, която спасява хиляди бездомни животни от столичните улици.

Денис Бучел, фотограф: "На Animal Rescue започнах да помагам още 2014 година, направихме една благотворителна изложба. Едни добри хора помогнаха да я организираме. Събрахме едни парички - изненадващо беше успешна изложбата. И сега, като видях, че има такава възможност пак, веднага избрах тази тема, разбира се. Дори не се замислих".

Според Световния дарителски индекс, за 2015 година, България се нареди на 115-то място от 145 страни, по брой хора, които са дарявали. Изложбата "Благотворителността през обектива" има за цел да докаже, че въпреки това има българи, които наистина са готови да помогнат на нуждаещите се.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Призрачни села във видинско
"Призрачни" села във видинско
Да оцелееш като родител
Да "оцелееш" като родител