САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Какви ще са трудностите за плащане на глобите на пътя?

Ще успее ли вътрешното министерство да реализира на практика приетите на първо четене промени в Закона за движението по пътищата? - за това спориха в студиото на Сутрешния блок на БНТ депутатите Георги Свиленски от БСП и Станислав Иванов от ГЕРБ. Идеята на управляващите е съставените актове и глоби да могат да бъдат плащани на място чрез ПОС-терминали в патрулните коли. Какви обаче ще са трудностите?

от БНТ
08:39, 27.11.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Георги Свиленски - депутат от БСП за България, зам.-председател на Комисията по транспорт: Информационните системи все още, включително и на КАТ, и на МВР, не са достатъчно надеждни. Има много случаи, в които имаш наказателно постановление, имаш плащане, платил си си, имаш бордерото, с което си платил, но в системата на КАТ това не е отчетено.


Станислав Иванов - депутат от ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по транспорт: Не съм съгласен с г-н Свиленски. За три вида нарушения има възможност за електронно плащане в момента в КАТ. Тези три нарушения трябва да бъдат упоменати точно, не само да се упомене автомобилът, ЕГН-то и водачът, който е извършил нарушението, но трябва да се отнесе към вида нарушение, за което се дължи тази глаба. От там идва разминаването в КАТ, но се работи по това.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Сатовча искат референдум за собствено общинско водно дружество
В Сатовча искат референдум за собствено общинско водно дружество
Нова измама в интернет трие профили в Инстаграм
Нова измама в интернет трие профили в Инстаграм