НОВИНИ

Темата "избори" в социалните мрежи

Какво вълнува хората в деня на балотажа? Как темата "избори" се коментира в социалните мрежи? Това ще разберем от Даниел Михайлов, който следи мненията онлайн.

bnt avatar logo
от Даниел Михайлов
16:20, 13.11.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Темата за изборите и името на бъдещия държавен глава вълнува много хората в социалните мрежи. Трябва да направим уточнението, че правилата и забраните, които важат за ефира, не важат за социалните мрежи. Ако мога да обобщя - повечето мнения са за това да се гласува, независимо как.

В сайта на новините получихме сигнали за агитационни материали в близост до секциите за гласуване. Наши зрители ни сигнализираха, че в Дружба, в избирателна секция "тъмната стаичка" е много прозрачна и гласуването в нея се вижда.

В Младост пък има проблем с една от секциите, тъй като в нея гласуват над 1000 души от 6 блока и опашката там е доста голяма - двата сигнала вече се проверяват от екипи на "По света и у нас".

Наш зрител - Атанас Атанасов, ни писа, че в секция в гр. Павликени членове на комисията масово нарушават тайната на вота, като оправят прегънатата бюлетина.

По-рано през деня зрители от с. Главиница, Силистра, алармираха, че в местната избирателна секция към 9 часа токът е бил спрян, а това е възпрепятствало процеса на гласуването.

В страницата на По света и у нас можете да пишете коментари или да се възползвате от бутона "Контакт с нас", за да можете директно да напишете вашия сигнал за нередност - екипите ни ще го проверят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Към 15:00 избирателната активност е 34,1%, според Галъп
Към 15:00 избирателната активност е 34,1%, според "Галъп"
ЦИК проверява няколко жалби за агитация от страна на премиера
ЦИК проверява няколко жалби за агитация от страна на премиера