НОВИНИ

Камион с газови бутилки се самозапали на пътя Пловдив-Карлово

Товарен автомобил, който е превозвал бутилки с метан, се е запалил на пътя Пловдив-Карлово. Инцидентът е станал на два километра от село Долна махала. Част от бутилките са се самовзривили.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
19:16, 23.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Камионът се е запалил в движение. Огънят бързо достигнал до взривоопасния товар, а от високата температура единични бутилки експлоадирали.

Движението беше спряно в двете посоки на пътя Пловдив-Карлово на километър от мястото на инцидента. Тежкотоварни автомобили и автобус с пътници останаха блокирани на пътя.

Шофьор на ТИР: Чухме гърмежи, но предполагаме, че е от гуми, а не от бутилки. Сега евентуално газта излиза и трябва да изчакаме още колко те ще кажат.

Самовзривилите се бутилки с метан бяха преместени от пристигналите пожарникари. В същото време четири екипа обливаха непрекъснато останалите бутилки заради изтичане на газ.

А хората в блокирания автобус трябваше да чакат дълго.

Пътник на автобус: Вече час и половина сме тук. Нямаме избор, по средата на пътя какво да правим. Има хора, които бързат, имат връзка с други рейсове.

По всяка вероятност огънят е тръгнал от гумите на ТИР-а. Шофьори бяха убедени, че той не е бил технически изправен.

Шофьор на автобус: Лоша поддръжка. Това е.
Шофьор на ТИР: Особоно тези специализирани автомобили - те трябва да минават постоянно технически прегледи. Това е безобразие.

От пловдивската пожарна съобщиха за БНТ, че няма опасност за хората, които живеят или работят наблизо в района. Заради инцидента автомобилите се движеха по обходен маршрут.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна бяха изсечени незаконно дървета заради строителство на жилищна сграда
Във Варна бяха изсечени незаконно дървета заради строителство на жилищна сграда
Къща изгоря до основи в квартал Стрелбище
Къща изгоря до основи в квартал "Стрелбище"