НОВИНИ

Камионът, който уби студентка в Благоевград, е бил с 11 тона повече пясък

Камионът, който уби 19 годишната Фатиме на пешеходна пътека в Благоевград е бил претоварен с 11 тона пясък над разрешеното .Това стана ясно в съда в Благоевград по време на гледането на мярката за неотклонение на шофьора Илия Шопов. Рано тази сутрин започна обезопасяването на кръстовището срещу студентските общежития в Благоевград, където загина 19 годишно момиче. На мястото на инцидента днес нямаше неправилно паркирали автомобили. Още за мерките за безопасност на улицата срещу студентските общежития в областния център вижте:

bnt avatar logo
от Ст.Христова,М.Медарова
18:05, 14.12.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

До обяд беше подновена хоризонталната маркировка и започна изграждането на изкуствени неравности по пътя. На пешеходните пътеки в района на инцидента вече има монтирано допълнително осветление. До десет дни ще бъде изградено и видеонаблюдение.

Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград: Това което правим в момента - променяме малко режима на паркиране в отсечката. В частта от пешеходните пътеки до спящите полицаи абсолютно забранено спирането, така че да има 4 ленти, един вид да се разшири кръстовището. След това обаче позволяваме паркирането, тъй като пак казвам 4 ленти са, две остават винаги свободни,

Този ред на паркиране на автомобилите според жителите на квартала обаче, няма да продължи дълго.

Гергана Григорова: Строят се непрекъснато нови сгради, но няма едно паркинг място, където да се паркират колите.
Веселка Толевска: Мисля че паякът трябва просто ежедневно да си минава, не само тука но и по другите квартали. Аз живея в съседен квартал там по същия начин паркирането е безобразно, на тротоари, на зелени площи. Ние с количките вървим по дърветата общо взето.
Мариана Ангелиева: .Вече са ги поразчистили, но както се случва при нас след дъжд качулка

Въпреки предприетите действия за безопасност, жители на квартала днес внесоха в общината подписка с исканията си.

Георги Петков: На първо място сме поставили светофарна уредба, на второ място надигане на пешеходните пътеки и тяхното гравиране, камери на 200 метра преди самото кръстовище с максимална ограничена скорост от 40 километра.

Дали ще има светофар, какъвто поискаха жителите на квартала и студенти, предстои да бъде решено на по-късен етап съобщиха от общината. Заради по-строгите мерки на опасното кръстовище където беше прегазена Фатиме много от шофьорите бяха преместили автомобилите си на съседни улици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С напредването на зимата се увеличава и незаконната сеч на дървесина
С напредването на зимата се увеличава и незаконната сеч на дървесина
Пациенти с рядко заболяване остават без животоспасяваща терапия
Пациенти с рядко заболяване остават без животоспасяваща терапия