НОВИНИ

Кампания "Купи жива елхичка, помогни на дете!”

В дните преди Коледа, Министерството на земеделието призовава „Купи жива елхичка, помогни на дете!". Събраните средства ще бъдат дарени на Сдружение „Аутизъм днес". Благотворителната кампания ще осигури средства за обучение на специалисти за работа с деца с аутизъм.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
19:39, 08.12.2015
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Официална статистика колко са децата с аутизъм няма, необходимостта от специалисти, които да работят с тях обаче е огромна.

Владислава Цолова - Сдружение "Аутизъм днес": "Концентрацията на деца с аутизъм расте, а специалисти в България няма , няма такива науки, няма такива предмети.Няма такова обучение за работа с деца с аутизъм по някой от световно наложените терапевтичти практики."

5 лева от цената на всяка закупена елхичка ще бъдат дадени за благородната кауза. От днес до 15 декември коледните дръвчета ще се предлагат в 18 областни града на специални базари, организирани на Министерството на земеделието. Информация за тях може да се намери на сайта на министерството.

Десислава Танева - министър на земеделието и храните: "Ние сме приготвили в момента 3 хиляди броя елхички, ако има по-голям интерес, сме готови да отговорим и на него, цената на една елхичка е от 25 до 30 лева според вида."

Министерството на спорта вече е купило от елхичките за празничната украса на тото пунктовете в страната, направили са го и всички министри от кабинета. Зад благородната кауза застанаха известни певци и артисти, а БНТ е медиен партньор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да подкрепим българската икономика
Да подкрепим българската икономика
Специализирана акция на полицията в Коняво
Специализирана акция на полицията в Коняво