НОВИНИ

Кампанията "И тя като мен" насърчава равенството между половете

Кампанията "И тя като мен" продължава своята инициатива за превенция срещу дискриминацията и насилието над жени. Идеята е да се създаде култура на равноправие и разбиране. До момента са проведени изложби, дискусии и семинари, които да помогнат на жени, жертви на насилие.

кампанията мен насърчава равенството половете
bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 05.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Планирани са различни събития през цялата година в повече от 40 града в страната. Дебатите и семинарите имат за цел да подобрят взаимоотношенията и да намалят проявите на грубост и неуважение. "И тя като мен" се стреми да обърне внимание на различните видове насилие върху жени. Всеки, който желае, може да подкрепи кампанията и да стане неин доброволец. В инициативата се включи и БНТ. Специални постери бяха поставени във фоайето, които представят най-ярко посланията.

Ясен Николов - организатор на кампанията: Дълги години ние предоставяхме като фондация подкрепа и поддръжка на хора, които са преживели някакъв вид сътресение в живота си, но видяхме, че истинската промяна по възможност трябва да се премести преди да се е случил проблемът - преди развода, преди раздялата и съответно преди насилието, което може някой от нас да претърпи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Despacito чукна 3 млрд. гледания в YouTube (ВИДЕО)
"Despacito" "чукна" 3 млрд. гледания в YouTube (ВИДЕО)
Какво предвижда обновеният стандарт за Спешна медицина
Какво предвижда обновеният стандарт за Спешна медицина