НОВИНИ

Кампанията "Спри, детето запази!" призовава шофьорите да спазват правилата

Преди месец беше открит мотосезонът в страната ни. Със затопляне на времето мотористите ще се срещат все по-често. Заедно с мотористите през следващите месеци повече време навън ще прекарват и децата, затова кампанията на БНТ "Спри, детето запази!" призовава всички шофьори да спазват правилата и да се движат безопасно.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:48, 30.04.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Александър се качва на мотор за първи път преди 20 години. За това време на пътя му се случват доста неща и инциденти - сред тях много сериозни, но и забавни ситуации.

Александър Иванов
- Ние го усещаме като вълнение, ние го усещаме като емоция, като на начин на живот, като на тръпка вътрешна.

Споделя, че мотокултурата у нас не е на ниво и дава за пример Гърция, Испания и Италия, където мотористите стриктно спазват правилата, съветва и българите да го правят.

Александър Иванов
- Моят съвет, най-вече към тях е да не правят прибързани движения, да се контролират, да не се разсейват, да не надуват газта, да карат безопасно.

Александър приканва и всички шофьори да се оглеждат в огледалата с повишено внимание. Защото колкото по-топло става толкова деца ще има на пътя.

Александър Иванов
- Не можеш да му дадеш правилника за движение по пътищата и да го научи наизуст и да го изпитваш. То си лудее, тича си напред-назад. Трябва да си ги пазим, това е бъдещето на нашата нация, в края на краищата. Децата, ние живеем за тях.

И ние ви призоваваме за пореден път "Спри, детето запази".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще бъде времето през май?
Какво ще бъде времето през май?
Подлез ще свързва квартал Грамада с останалата част на Благоевград
Подлез ще свързва квартал "Грамада" с останалата част на Благоевград